A zabfasírthoz a felkockázott hagymát megdinszteljük 3 ek, felforrósított olajon, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, az átnyomott fokhagymát, és a pirospaprikával, a felaprított petrezselyemmel, a szezámmaggal, az őrölt köménnyel és egy kevés sóval ízesítjük.
Ha a zöldségek megpárolódtak, felöntjük 2,5 dl vízzel. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, és összekeverjük. Pár percig főzzük, azután levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Fasírtokat formázunk a zabpelyhes masszából, és zsemlemorzsába forgatjuk őket. Egy serpenyőben egy kevés olajat forrósítunk, és 3-3 perc alatt megsütjük rajta a fasírtok mindkét oldalát.
A főzelékhez levágjuk a zöldbabok két végét, 2-3 cm-es darabokra aprítjuk, majd megmossuk. A felkockázott hagymát megdinszteljük a lábasban feforrósított olívaolajon, majd hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát.
Meghintjük a pirospaprikával, felöntjük 2 dl vízzel, és ha némileg felforrt (de még nem lobog), beletesszük a zöldbabot. Azután megsózzuk, és közepes lángon 10-15 percig főzzük.
A joghurtot csomómentesen elhabarjuk a liszttel és 1 dl vízzel egy tálban. Állandó kevergetés közben a zöldbabhoz adagoljuk, és 5 percig lassú tűzön forraljuk.
Hozzáadjuk a főzelékhez az almaecetet, végül megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.