A tejfölös zöldbabfőzelék elkészítéséhez a megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük a babérleveleket, és 20-25 perc alatt puhára főzzük.
Közben a lisztből az olajon zsemleszínű rántást készítünk, majd megdinszteljük rajta a megtisztított, finomra vágott fokhagymát. A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és azonnal hozzáadjuk a tejfölt.
Kikeverjük vele a rántást, és fokozatosan hozzákeverünk kb. 2 dl hideg vizet (így nem lesz csomós). A rántást a forrásban lévő főzelékhez öntjük, és folyamatos kevergetés mellett újraforraljuk. Ezután még 5 percig lassan forraljuk.
Ha szükséges, megsózzuk a főzeléket. Az ecettel és a cukorral ízesítjük. Végül hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is.
Megjegyzés
Tipp: A főzeléket készíthetjük mirelit zöldbabból is, ez esetben rövidebb a főzési idő.
Kb. 1,6 literhez elegendő mennyiség.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.