A zöldbabfőzelék elkészítéséhez az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. Megsózzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Beledobjuk az egész paprikát és paradicsomot, majd megszórjuk pirospaprikával.
Összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Megsózzuk, megborsozzuk és felöntjük 5 dl vízzel. Lefedve puhára főzzük, majd kivesszük belőle a paprikát és a paradicsomot.
A tejfölhöz hozzáadjuk a zabpehelylisztet, és csomómentesre keverjük, majd hőkiegyenlítés (néhány kanállal hozzákeverjünk a forró főzőléből) után a főzelékhez adjuk.
Megszórjuk vágott petrezselyemmel és a zabpehellyel, végül pár csepp citromlével savanyítjuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a zöldbabfőzelék laktóz- és gluténmentesen:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.