Tisztítsunk meg 4 db csirkecombot, majd szórjuk meg sóval, borssal, és pirítsuk meg minden oldalukat 0,5 dl olajon. A zsiradékkal együtt tegyük tepsibe, öntsünk alá 1 dl vizet, rakjunk mellé 5 dkg póréhagymát és 1 db paradicsomot feldarabolva, majd lefedve süssük 150 fokon 45-50 percig. 20 perc elteltével rakjunk melle 2 fej kettévágott, olajjal megkent fokhagymát. Ha a hús megpuhult, vegyük le a fedőt, öntsük a pecsenyelevet lábosba, a csirkét és a fokhagymát pedig pirítsuk meg 220 fokon.
Vágjuk le 60 dkg ceruzabab végeit. Főzzük a babot 1 l sós vízben 1 ág kakukkfűvel együtt kb. 5 percig, majd szűrjük le, és forgassuk meg 4 dkg vajon.
Pirítsunk meg 1 fej felaprított hagymát 2 ek olajon. Engedjük fel egy kevéssel a bab főzőlevéből, majd pároljuk el a levet. Ismételjük meg ezt néhányszor, végül öntsük fel 2 dl főzőlével. Ha felforrt, adjunk hozzá 2 dl tejfölt 1 kk étkezési keményítővel elkeverve. Főzzük 1 percig, majd vegyük le a tűzről. Ízesítsük sóval, borssal, valamint 2 ek fehérborecettel és 2 tk cukorral.
Tálalás előtt pürésítsük a pecsenyelevet a zöldségekkel, majd keverjünk bele 4 dkg vajat. Tálaljuk a zöldbabot a tejfölös mártással, a szafttal meglocsolt csirke mellé. Párolt paprikadarabokkal díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.