Elkészítés: A kenyeret kisebb kockákra vágom, a hagymát félbevágva mindkét felét felszeletelem, a fokhagymát felaprítom.
A bacont kétujjnyi darabokra vágom, teflon edényben megpirítom.
Miután megpirult, kiveszem, és a hátramaradt zsírjában megpirítom a kenyérkockákat, majd ezt is félreteszem egy kis tálkában.
Az edény aljára teszek 1 kanálnyi vajat néhány csepp olívaolajjal, ebben megpirítom a hagymát és a fokhagymát, közben hozzáadom a babérlevelet. Ráteszem a vajbabot, megsózom, borsozom, majd az egészet felöntöm 2 dl fehérborral, visszateszem a bacont, és fedő alatt 10-15 perc alatt az egészet puhára párolom. Mikor a bab megpuhult, félreteszem hűlni, de előtte beleforgatom a pirított kenyérkockákat is. Akkor jó, ha marad egy kis szaftja, hogy a kenyér felszívja.
Amíg a töltelék hűl, addig egy másik edényben a mártáshoz a vajon világosra pirítom a lisztet, majd felengedem a borral, és hozzáöntöm a tejet, majd beleteszem a felkockázott camembert-t, megsózom, őrölt fehérborsot és csipetnyi szerecsendiót adok hozzá. Mikor a sajt elolvadt, hozzákeverem a tejfölt, és az egészet összeforralom.
A rétestésztát laponként egymásra helyezem (egy rúdhoz 4 lapot), mindegyik lapot vékonyan megkenem olajjal, majd a tölteléket egyenletesen elosztom rajta úgy, hogy a szélein 5-6 centit szabadon hagyok. Miután rátettem a babot a két hosszabbik szélét behajtom, majd lazán feltekerem, sütőpapírral bélelt tepsire fordítom, a tetejét lekenem tojássárgájával, és előmelegített sütőben, 220 fokon, 30 perc alatt pirosra sütöm.
Mikor megsült, felszeletelem, sajtmártással tálalom, a tetejét aprított petrezselyemmel meghintem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.