A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. Az újhagymát a zsiradékon kicsit megpároljuk, majd, a spárga kivételével a többi zöldséget sorban feldaraboljuk, és rádobjuk a hagymára. Felöntjük annyi vízzel, hogy még ne lepje el teljesen a zöldeket. A fokhagymát csak a kés lapjával szétnyomjuk, és mehet a lábasba, egy kis só kíséretében.
Amikor a fehérrépa már puha, az egészet egy botmixerrel összeturmixoljuk, és a felkarikázott spárgát beleszórjuk.(A spárgánál érdemes figyelni, hogy a vége gyakran fásabb lehet, ez kb. 1cm szokott lenni, azt érdemes kihagyni az ételből.) Pár perc alatt a spárga is megpuhul egy picit. Önmagában már így is készen van, de ha nem azonnal fogyasztjuk, érdemes egy kicsit az állagán javítani, hogy a zöldségek ne váljanak nagyon külön a víztől. (Én szeretek tojással sűríteni, viszont a fehérjére érzékeny vagyok, ráadásul a fehérje gyakran kicsapódik főzés közben és nem mindenki szereti azt a látványt. Ezért én a sárgáját használom fel, mégpedig, úgy hogy egy pici tápióka keményítővel összekeverem és a főzelékhez keverem egy habverő segítségével. 2-3 percig kevergetve felbuggyantom, és kész is!)
A májat megmossuk, és a két lebenyt szétválasztjuk. Egy serpenyőben,közepes hőmérsékleten feltesszük a zsírt, rá a rozmaringot, és belefektetjük a májakat. Kicsit megborsozzuk, és ráreszeljük a fokhagymát. Fedővel letakarjuk, és kb. 15 percig hagyjuk sülni, utána megfordítjuk, és kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.
A kész májakat picit megsózzuk, és a még meleg főzelékkel frissen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.