A liszteket a darált diót, a porcukrot, a sót, a fahéjat és az őrölt szegfűszeget egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tojást és a folyékony zsiradékot, végül a langyos tejben felfuttatott élesztőt, majd a tésztát összegyúrjuk és alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 40 percig kelesztjük. 2
A tésztát 5-6 részre osztjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Megkenjük lekvárral, feltekerjük.
A tekercset középen elvágjuk és a két csíkot egymásba csavarjuk. Folytatjuk amíg a tészta elfogy. Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük. A tepsit az előmelegített (180 fok) a tűzhely tetejére tesszük és még 15 percig kelesztjük. Megkenjük tejjel, majd kb. 25 percig sütjük. (nem légkeveréssel) Tetejét megcsíkozzuk az olvasztott étcsokival.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.