Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szív alakú mousse torta tükörglazúrral recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Szív alakú mousse torta tükörglazúrral

120 perc
8 adag
Költséges
2024. 02. 08.

Elkészítés

  1. A szív alakú mousse torta tükörglazúrral elkészítését az áfonya betéttel kezdjük. Ehhez először áfonyapürét készítünk, amihez egy serpenyőben megkaramellizáljuk a 4,5 dkg cukrot, ráöntjük a fagyasztott áfonyát, hozzáadjuk a citrom levét, és addig főzzük, míg kissé megfonnyad a gyümölcs. Ekkor szűrőbe tesszük, és egy merőkanál segítségével átpasszírozzuk.
  2. A magokat kidobjuk, a gyümölcspürét visszaöntjük a lábasba, és újra felforraljuk. A pektint összekeverjük az 5 dkg cukorral, majd a forrásban lévő gyümölcspürébe keverjük. 2 percig forraljuk, majd levesszük a hőforrásról, és belekeverjük a friss áfonyaszemeket is. Ezután félretesszük kihűlni.
  3. A túrómousse elkészítéséhez a a zselatinlapokat jéghideg vízbe áztatjuk. A tojásokat összekeverjük a cukorral, lereszeljük a citrom és a lime héját, majd ezt is a cukros tojáshoz keverjük. Gőz fölött hevítjük a tojásos keveréket 60 fokig, majd hozzáadjuk a citrom és a lime levét is. A zselatinlapokat kicsavarjuk és feloldjuk a forró tojásos keverékben.
  4. A tojásos keveréket ráöntjük a túróra, és botmixerrel krémesítjük.
  5. A tejszínt laza habbá verjük, (még nem kemény, de van tartása, nem folyik), és két részletben eloszlatjuk a túrómasszában.
  6. A krém egyharmadát a szilikon szív formába töltjük, és egy fél órára a fagyasztóba tesszük.
  7. Egy kevés krémet habzsákba töltünk, és a fagyasztóból kivett forma szélére nyomjuk, egy peremet képezve. Az áfonyabetéttel kitöltjük a torta közepét, majd ismét visszatesszük egy kis időre a formát a fagyasztóba.
  8. Amíg dermed a torta, elkészítjük a kekszalapot. Ehhez a kekszet apróra törjük, vagy ledaráljuk, majd összekeverjük a lekvárral, az olvasztott vajjal, a kakaóval és annyi tejjel, hogy formázható állagú legyen, de ne túl puha.
  9. Ha megszilárdult az áfonyabetét, befedjük a maradék krémmel és ismét lefagyasztjuk, hogy megdermedjen a krém.
  10. Végül lezárjuk a formát a kekszes masszával úgy, hogy egy szintben legyen a szilikon tortaforma peremével. Egy éjszaka alatt teljesen kifagyasztjuk a tortát.
  11. A tükörglazúr elkészítéséhez a fehércsokit apróra törjük, és egy keverőtálba tesszük. A zselatinlapokat jéghideg vízbe áztatjuk.
  12. A többi hozzávalót egy lábasba tesszük, és 104 fokosra melegítjük, majd ráöntjük a fehér csokira. Hozzáadjuk a kicsavart zselatinlapokat és elkeverjük. A keveréket egy magas falú kancsóba öntjük, hozzáadjuk a gél alapú ételfestéket és botmixerrel teljesen homogénre keverjük. A tetejét lefedjük folpackkal, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felmelegítjük a glazúrt, és megvárjuk, amíg 29-31 fokosra hűl.
  13. Egy tálcát vagy tepsit beborítunk folpackkal. A közepére helyezünk egy magasabb tálat, kancsót, vagy tejfölös dobozt, aminek az átmérője kisebb, mint a szív alakú tortáé.
  14. Előkészítünk mindent, amit a díszítéshez használni szeretnénk. Ekkor kivasszük a teljesen kifagyott mousse tortát a fagyasztóból. Óvatosan kifordítjuk a szilikon formából.
  15. A tortát az előkészített magas falú edény tetejére tesszük, és egy kis szűrőn keresztül körkörös mozdulatokkal leöntjük a tükörglazúrral úgy, hogy mindenütt befedje.
  16. Óvatosan leemeljük az edényről a tortát. A lelógó glazúrt egy éles késsel körbevágjuk a torta aljáról, majd a tortakartonra helyezzük.
  17. Azonnal díszítjük, mert később már megdermed a glaze, és nem ragadnak bele a díszek.
  18. A hűtőszekrényben 3-4 óra alatt felenged a fagyott mousse, ekkor tálalhatjuk a tortát.

    Nézd meg a szív alakú mousse torta elkészítését videón:

Recept értékelése

Ajánljuk még

Marlenka
Recept
Mester

Marlenka

210 perc
|
12 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Túrós pite
Recept
Rafinált

Túrós pite

50 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Puncstorta
Recept
Mester

Puncstorta

65 perc
|
6 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Céklás csokitorta mascarponehabbal
Recept
Egyszerű

Céklás csokitorta mascarponehabbal

105 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Füstös pogácsa
Recept
Bonyolult

Füstös pogácsa

195 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Kókuszos panna cotta görögdinnyével
Recept
Egyszerű

Kókuszos panna cotta görögdinnyével

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Császármorzsa csilis szilvamártással
Recept
Rafinált

Császármorzsa csilis szilvamártással

40 perc
|
3 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Klasszikus lúdlábtorta
Recept
Bonyolult

Klasszikus lúdlábtorta

55 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hasonló receptek

Marlenka  recept
Recept
Mester

Marlenka

210 perc
|
12 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Túrós pite  recept
Recept
Rafinált

Túrós pite

50 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Puncstorta  recept
Recept
Mester

Puncstorta

65 perc
|
6 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Céklás csokitorta mascarponehabbal recept
Recept
Egyszerű

Céklás csokitorta mascarponehabbal

105 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Füstös pogácsa recept
Recept
Bonyolult

Füstös pogácsa

195 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika recept
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.