Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Szív alakú mousse torta tükörglazúrral recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Szív alakú mousse torta tükörglazúrral

120 perc
8 adag
Költséges
2024. 02. 08.

Elkészítés

  1. A szív alakú mousse torta tükörglazúrral elkészítését az áfonya betéttel kezdjük. Ehhez először áfonyapürét készítünk, amihez egy serpenyőben megkaramellizáljuk a 4,5 dkg cukrot, ráöntjük a fagyasztott áfonyát, hozzáadjuk a citrom levét, és addig főzzük, míg kissé megfonnyad a gyümölcs. Ekkor szűrőbe tesszük, és egy merőkanál segítségével átpasszírozzuk.
  2. A magokat kidobjuk, a gyümölcspürét visszaöntjük a lábasba, és újra felforraljuk. A pektint összekeverjük az 5 dkg cukorral, majd a forrásban lévő gyümölcspürébe keverjük. 2 percig forraljuk, majd levesszük a hőforrásról, és belekeverjük a friss áfonyaszemeket is. Ezután félretesszük kihűlni.
  3. A túrómousse elkészítéséhez a a zselatinlapokat jéghideg vízbe áztatjuk. A tojásokat összekeverjük a cukorral, lereszeljük a citrom és a lime héját, majd ezt is a cukros tojáshoz keverjük. Gőz fölött hevítjük a tojásos keveréket 60 fokig, majd hozzáadjuk a citrom és a lime levét is. A zselatinlapokat kicsavarjuk és feloldjuk a forró tojásos keverékben.
  4. A tojásos keveréket ráöntjük a túróra, és botmixerrel krémesítjük.
  5. A tejszínt laza habbá verjük, (még nem kemény, de van tartása, nem folyik), és két részletben eloszlatjuk a túrómasszában.
  6. A krém egyharmadát a szilikon szív formába töltjük, és egy fél órára a fagyasztóba tesszük.
  7. Egy kevés krémet habzsákba töltünk, és a fagyasztóból kivett forma szélére nyomjuk, egy peremet képezve. Az áfonyabetéttel kitöltjük a torta közepét, majd ismét visszatesszük egy kis időre a formát a fagyasztóba.
  8. Amíg dermed a torta, elkészítjük a kekszalapot. Ehhez a kekszet apróra törjük, vagy ledaráljuk, majd összekeverjük a lekvárral, az olvasztott vajjal, a kakaóval és annyi tejjel, hogy formázható állagú legyen, de ne túl puha.
  9. Ha megszilárdult az áfonyabetét, befedjük a maradék krémmel és ismét lefagyasztjuk, hogy megdermedjen a krém.
  10. Végül lezárjuk a formát a kekszes masszával úgy, hogy egy szintben legyen a szilikon tortaforma peremével. Egy éjszaka alatt teljesen kifagyasztjuk a tortát.
  11. A tükörglazúr elkészítéséhez a fehércsokit apróra törjük, és egy keverőtálba tesszük. A zselatinlapokat jéghideg vízbe áztatjuk.
  12. A többi hozzávalót egy lábasba tesszük, és 104 fokosra melegítjük, majd ráöntjük a fehér csokira. Hozzáadjuk a kicsavart zselatinlapokat és elkeverjük. A keveréket egy magas falú kancsóba öntjük, hozzáadjuk a gél alapú ételfestéket és botmixerrel teljesen homogénre keverjük. A tetejét lefedjük folpackkal, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felmelegítjük a glazúrt, és megvárjuk, amíg 29-31 fokosra hűl.
  13. Egy tálcát vagy tepsit beborítunk folpackkal. A közepére helyezünk egy magasabb tálat, kancsót, vagy tejfölös dobozt, aminek az átmérője kisebb, mint a szív alakú tortáé.
  14. Előkészítünk mindent, amit a díszítéshez használni szeretnénk. Ekkor kivasszük a teljesen kifagyott mousse tortát a fagyasztóból. Óvatosan kifordítjuk a szilikon formából.
  15. A tortát az előkészített magas falú edény tetejére tesszük, és egy kis szűrőn keresztül körkörös mozdulatokkal leöntjük a tükörglazúrral úgy, hogy mindenütt befedje.
  16. Óvatosan leemeljük az edényről a tortát. A lelógó glazúrt egy éles késsel körbevágjuk a torta aljáról, majd a tortakartonra helyezzük.
  17. Azonnal díszítjük, mert később már megdermed a glaze, és nem ragadnak bele a díszek.
  18. A hűtőszekrényben 3-4 óra alatt felenged a fagyott mousse, ekkor tálalhatjuk a tortát.

    Nézd meg a szív alakú mousse torta elkészítését videón:

Recept értékelése

Ajánljuk még

Búrkifli
Recept
Rafinált

Búrkifli

75 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Rákóczi túrós
Recept
Mester

Rákóczi túrós

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Eredeti négerkocka
Recept
Mester

Eredeti négerkocka

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Házi franciakrémes
Recept
Rafinált

Házi franciakrémes

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Kozáksapka
Recept
Egyszerű

Kozáksapka

60 perc
|
23 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta
Recept
Rafinált

Erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta

120 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Túrós pite
Recept
Rafinált

Túrós pite

50 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rigó Jancsi, ahogy mi szeretjük
Recept
Egyszerű

Rigó Jancsi, ahogy mi szeretjük

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Kígyórétes meggyes töltelékkel
Recept
Egyszerű

Kígyórétes meggyes töltelékkel

90 perc
|
5 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hasonló receptek

Búrkifli recept
Recept
Rafinált

Búrkifli

75 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Rákóczi túrós  recept
Recept
Mester

Rákóczi túrós

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Eredeti négerkocka  recept
Recept
Mester

Eredeti négerkocka

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Házi franciakrémes recept
Recept
Rafinált

Házi franciakrémes

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Kozáksapka recept
Recept
Egyszerű

Kozáksapka

60 perc
|
23 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt recept
Recept
Egyszerű

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt

10 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Hadarik Rita szerző profilképe

Hadarik Rita

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.