A mustár kivételével az összes fűszert egy keverőtálba öntjük, és jól összekeverjük. Az oldalast a tepsink méretének megfelelően feldaraboljuk.
Egy ecset vagy egy kanál segítségével a húsok minden oldalát bekenjük mustárral, egyenletesen megszórjuk a fűszerkeverékkel.
A sütőt előmelegítjük 130 fokra. Egy tepsibe helyezzük a felszeletelt szalonnát, és mellérendezzük a befűszerezett oldalast. Alufóliával letakarjuk, és a sütőbe tesszük 3 órára.
Az idő leteltével kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, és a húsok minden oldalát megkenjük a BBQ-szósszal (ezt a műveletet fél óra elteltével megismételhetjük), majd az alufólia nélkül visszatoljuk a sütőbe 1 órára.
Az elkészült vajpuha oldalast BBQ-szósszal tálalhatjuk. Ugyan a sütő nem pótolja a faszenes grillezést, mindenképpen érdemes így is elkészíteni ezt a fogást.
Nézd meg videón, hogyan készül a BBQ-oldalas sütőben:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.