A kaszinótojás elkészítéséhez megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat. Félbevágjuk, kiskanállal kikotorjuk a sárgákat. A tojássárgákhoz hozzákeverünk kevés mustárt, margarint, majonézt, tejfölt és, néhány csipet apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba.
A franciasaláta elkészítése előtt tartásmártást készítünk, amelyhez összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, pici cukorral.
A salátához forró, sós vízben megfőzzük a zöldségeket, majd lecsepegtetjük, és egy tálra rakjuk, hogy kihűljön. Hozzákeverjük a konzerv kukoricát, a felcsíkozott hagymát és végül az előzőleg elkészített tartármártást.
Egy tálat kibélelünk fejes saláta levelekkel, ráöntjük a francia salátát és a tetején szép sorban végigpakoljuk a kaszinótojásokat. Díszítésként cikkekre vágott paradicsomot és felezett uborkakarikákat tűzünk a tojások közé.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.