Gőz fölött összeolvasztjuk a vajat - vagy a margarint - és a mézet, a tojásokat és a cukrot. Langyosra hűtjük, hozzáadjuk az ecetet, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet. Deszkára borítjuk, összegyúrjuk. Ha lágy a tészta, tegyünk még hozzá lisztet.
6 egyenlő részre osztjuk és egy 30x25-ös, zsírozott tepsi alján 6 lapot sütünk belőle.
A krémhez először elkészítjük a karamellt. A tubusos sűrített tejeket egy befőttes üvegbe nyomjuk, amit egy fazékba, vízbe állítva 3 órán át főzünk, amíg szép világosbarna karamell lesz belőle. Ezt érdemes egy nappal a sütés előtt elkészíteni és hűtőben pihentetni.
A pudingporokat megfőzzük a tejjel és a cukorral.
A vajat vagy margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot, majd a belekeverjük a karamellt és a darált diót is. A kész krémet is pihentetjük a hűtőben.
Ezután abban a tepsiben állítjuk össze, aminek hátán sültek a lapok. Egy lapot alulra teszünk, megkenjük a krémmel, majd így folytatjuk mindegyikkel, úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. Megszórjuk a tetejét darált dióval.
Így hagyjuk állni egy napig, addig megpuhul, majd a széleit körben levágjuk, majd kockákra szeleteljük.
Megjegyzés
Akinek sok a 6 lap sütése, süthet 4 laposat is, akkor arányosan csökkenteni kell az alapanyag mennyiségeket. Vaj helyett margarint is használhatunk a recepthez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.