A mediterrán csirkés szélesmetélthez először elkészítjük a tésztát a főzési útmutató szerint. Lecsepgetjük, félretesszük.
2 kanál olívaolajba beleaprítunk egy gerezd fokhagymát, kevés bazsalikomot és az ujjnyi vastag csíkokra vágott csirkemell filét beletesszük. Néhány órán át pácoljuk.
Serpenyőben a maradék olívaolajon megpirítjuk a szeletelt vöröshagymát és a 2 gerezd szeletelt fokhagymát. A pácolt csirkemell csíkokat hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, 5-6 percig pirítjuk, majd beletesszük a szeletelt gombát, az olajbogyót, a csíkokra vágott, szárított paradicsomot és a gyöngyhagymát. A ragut felöntjük a fehérborral és fedő alatt 10 perc alatt készre pároljuk. Mikor elkészült, a vaj hozzáadásával selymesítjük a ragut és megszórjuk friss bazsalikommal. A kész ragut a kifőtt tésztával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.