A mediterrán csirkefalatok elkészítéséhez a csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Meghintjük fűszersóval, sóval, őrölt borssal és szárított lestyánnal, majd néhány percig pihentetjük.
Felaprítjuk a zöldhagymát, és nagyon apróra vágjuk a gombát. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a csirkemellfalatkákat, hozzáadjuk a vajat, és 3-4 perc alatt megsütjük a húst. Egy tálra szedjük, és melegen tartjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, rárakjuk az apróra vágott zöldhagymát és megsózzuk. Ráteszünk egy gerezd apróra vágott fokhagymát, majd az olívaolajas szárított paradicsomot. Meghintjük petrezselyemmel, és hozzáadjuk a gombát. Megpirítjuk, majd meghintjük a liszttel, és hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, végül kb. 1,5 dl hideg vízzel hígítjuk. Ízesítjük száraz és friss bazsalikommal és a mézzel.
Felforraljuk, beletesszük az elősütött csirkemellet, és 1-2 perc alatt összeforraljuk. Rizzsel vagy tésztával kínáljuk.
Megjegyzés
Most egy nagyon gyorsan elkészíthető csirkés ételt hoztam, 20 perc, és máris kész, és természetesen saját ötlet alapján készült. :-).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.