30-40 dkg meggyet, a citromsavat, és a négy kanál cukrot annyi vízbe tesszük fel főni, ami ép ellepi. Kb. 5 percig főzzük, hogy a meggy kiadja a levét.
Közben a keményítőt 1 dl vízzel csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a főzött meggyhez.
Lassú tűzön besűrítjük, és lehúzzuk a tűzről. A forró, sűrített meggybe belekeverjük a hideg gyümölcsöt, és jól elkeverjük, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáadagoljuk a hideg tejet.
Jól lehűtjük, és egy-két vanília fagylalt gombóccal, citromfű levelekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.