A Rigó Jancsi sütemény elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. Habverővel a sárgákat a cukor 1/3-ával és 1 ek vízzel jól kikeverjük, majd belevegyítjük a kakaóport. A fehérjékből a többi cukorral kemény habot verünk, és a kikevert tojássárga krémhez adjuk1/2
Egyenletesen rászórjuk a lisztet, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a tetejét elsimítjuk. A 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, majd kivesszük, és a tetejével lefelé lisztezett sütőpapírra borítjuk, hogy szép sima legyen.0,5
A kihűlt tésztát a sütőpapírok lehúzása után középen, keresztben kettévágjuk. A felső részt a lekvárral bekenjük, majd a fondant-nal áthúzzuk.
A töltelékhez a csokoládét meleg vízfürdőben felolvasztjuk. A tejszínt keményre felverjük. Az olvasztott csokit egyszerre a habhoz adjuk, és hirtelen elkeverjük. Az egészet ráöntjük a tészta alsó részére, és egyenletesen szétkenjük. Néhány perc pihentetés után rátesszük felső lapot is.
A mázhoz a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és a felforrósított tejszínnel simára keverjük. Ezután a tészta tetejére kenjük, és késsel bejelölünk rajta 20 négyzetet. A süteményt tálalásig a hűtőben tartjuk. Végül a jelölések mentén felvágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.