A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és az egészet habosra keverjük. A gyömbérport, a lisztet és a keményítőt tálba szitáljuk, majd hozzáforgatjuk a vajas keveréket. A tésztamasszát kivajazott és kilisztezett őzgerincformába simítjuk, a forma alját az asztalhoz ütögetjük, majd 180 fokos sütőben 60 percig sütjük.
A darált húst összekeverjük a felaprított póréhagymával, majd megsózzuk-megborsozzuk, és ízesítjük a korianderrel. Apró gombóckákat formázunk, majd mindet megforgatjuk a lisztben, és ropogósra sütjük a felforrósított olajban.
A mártáshoz a felforrósított olajon megfonnyasztjuk a kétféle, finomra vágott hagymát. Felöntjük a vörösborral, majd sűrűre beforraljuk. Hozzákeverjük a lekvárt, fűszerezzük a csilivel, majd megforgatjuk benne a húsgombócokat. A gyömbérkenyérrel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.