A kölespelyhet a tejbe keverjük, és duzzadni hagyjuk 30 percig. A megmosott almát vékony cikkekre vágjuk, és a felhevített vajon megfuttatjuk. Felöntjük az almalével, majd fedő nélkül pároljuk 2-3 percig, amíg az alma megpuhul. Ne főzzük szét!
A túrót simára keverjük a szétválasztott tojások sárgájával, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjékből és 1 csipet sóból kemény habot verünk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a kölespehellyel és a tojáshabbal váltogatva a túrós masszába forgatjuk.
Palacsintasütőben vagy tapadásmentes serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat. Palacsintánként belemerünk 2 ek tésztamasszát, kerekre lapítjuk, és közepes tűzön sütjük 3-4 percig. Közben finoman belenyomjuk az almacikkeket. Végül a serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és a palacsintákat a másik oldalukon is sütjük 3-4 percig. Juharsziruppal meglocsolva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.