A megtisztított répát finomra reszeljük. A diót felaprítjuk, majd összekverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és 1 csipet gyömbérrel. Habosra keverjük a tojást a barna cukorral és a tejjel. Hozzáadjuk a répát, majd beleforgatjuk a lisztes keverékbe. A tésztamasszát 30 percig pihentetjük.
Közben egy tálba tesszük a porcukrot, hozzáadjuk a krémsajtot és habosra keverjük. Kevés vajat felforrósítunk egy serpenyőben, majd három apró halmot merünk bele a tésztából. Mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük. A kész palacsintákat 50 fokos sütőben melegen tartjuk.
Végül egymásra rétegezzük a kisütött palacsintákat és a krémsajtot. Tányérra rendezzük és friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.
Megjegyzés
Jól illik hozzá a piros bogyós gyümölcsökből és néhány evőkanál bodzaszörpből készült öntet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.