Összekeverjük egy tálban a lisztet a porcukorral és a fahéjjal. Elmorzsoljuk benne a vajat, és belerakva a tojás sárgáját összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe ½ órára.
Addig elkészítjük a tölteléket. Ehhez megpucoljuk, kimagozzuk és felkockázzuk vagy lereszeljük az almát. Rácsavarjuk a citromlevét, majd összekeverjük a fahéjjal elkevert cukrot.
Kivesszük a tésztát a hűtőből, és kétharmad-egyharmad arányban elosztjuk. A nagyobbikat lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a torta formát, ügyelve arra, hogy az oldalára is jusson. A felesleget levágjuk. Megszurkáljuk a tésztát villával a formában, majd rászedjük a tölteléket. A másik darab tésztát akkorára nyújtjuk, hogy teljesen befedje majd a pitét, és csillagalakú formázóval mintákat szúrunk bele. Ráborítjuk a pitére, felvert tojással megkenjünk és berakjuk a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. 30-35 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.