Az almát meghámozzuk, citromos vagy gyenge almaecetes vízben megmossuk. A mazsolákat kisebb darabokra vágjuk. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, az olajat, 1 tk porcukrot, 1csipet sót, és kb. 1 dl tejet (a többi tejjel fokozatosan hígítjuk), és sűrű palacsinta tésztát keverünk, majd pihentetjük kb. 30 percet.
A darált diót összekeverjük a cukorral, fűszerkeverékkel, fahéjjal.
Az almát kettévágjuk, felét lereszeljük, a másik felét vékonyabb szeletekre vágjuk. A lereszelt almát és a mazsolát belekeverjük a palacsinta tésztába, és lazítjuk a keményre vert tojáshabbal. Szükség esetén még hígíthatjuk tejjel vagy ásványvízzel.
Vajjal kikent forró palacsintasütőben a szokásos módon mindkét oldalát kisütjük. A palacsintákat rétegezve, rétegenként a töltelékkel megszórva egymásra rakjuk.
A szárazra törölt almaszeletekből formákat szúrunk ki és kevés vajon kissé megpároljuk. Az utolsó palacsintából is formákat szúrunk ki, majd a palacsinta tetején díszítésként felrakjuk.Tortaként szeletelve melegen vagy hidegen tálaljuk.
Megjegyzés
Tölthetjük krémmel, pudinggal. Bevonhatjuk csokimázzal, dekorálhatjuk alkalomnak megfelelően, stb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.