A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és az összemorzsolt élesztővel. A tojásokat simára keverjük a cukrokkal, majd állandó keverés mellett, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és az olvasztott vajat. Ezután simára keverjük a lisztes keverékkel, és legalább egy órát pihenni hagyjuk, mielőtt elkezdenénk sütni a palacsintákat.
Közben egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, előkészítjük a lekvárt és a diós tölteléket. Utóbbihoz a darált diót elvegyítjük a reszelt citromhéjjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
A palacsintasütőt kikenjük olajjal, majd az alaposan átkevert tésztából belecsorgatunk egy merőkanálnyit, és az alsó felét megsütjük. Amikor a palacsinta egyik fele szép pirosra sült, átcsúsztatjuk a sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy a sült oldala legyen lefelé, majd megszórjuk a diós keverékkel.
A következő palacsintának is megsütjük az egyik felét, majd a sült felével felfelé ráborítjuk a diós töltelékre, majd ízlés szerint megkenjük a lekvárral. A rétegezést addig folytatjuk ameddig el nem fogynak a palacsinták. A legfelső palacsintát már ne kenjük meg lekvárral, és ne szórjuk meg dióval sem.
A 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a tepsin.
A keményítőt simára keverjük egy kevés tejjel. A maradék tejet felmelegítjük, majd levesszük a tűzről, beletördeljük a csokoládét, és addig keverjük, még teljesen felolvad. Ezután hozzákeverjük a cukrokat, a kakaót, a rumot, majd az előzőleg tejjel simára kevert étkezési keményítőt is. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett, kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük az öntetet, majd kihűtjük.
A teljesen kihűlt palacsintatorta tetejét ízlés szerint megcsorgatjuk a csokoládéöntettel, majd megszórjuk darált dióval. Tálaláskor a palacsintatortát felszeleteljük, majd a maradék csokoládéöntet külön kínáljuk hozzá.
Megjegyzés
Nálunk a palacsinta örök kedvenc. Kétféle töltelékkel rétegezve, majd csokoládéöntettel nyakönöntve, egyszerűen abbahagyhatatlan.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.