A sütés előtti napon a töltelékhez az almát megmossuk, és hámozatlanul durvára reszeljük. Meglocsoljuk a citromlével, összeforgatjuk a mazsolával és a mézzel, majd letakarva pihentetjük 1 éjszakát.
Másnap a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet keverőtálban elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a sóval. Hozzáadjuk az almás keveréket, és fakanállal alaposan összeforgatjuk.
A szárított gyümölcsöt, valamint a mandulát és a mogyorót durvára aprítjuk (esetleg a dióféléket egészben hagyjuk), majd a masszába vegyítjük. A tésztát vajjal kikent kb. 25 cm hosszú formába töltjük, és az előmelegített sütőben sütjük 75-80 percig. Tűpróba után kivesszük, és rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.