A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejfölt, és összegyúrjuk. (Tejfölt annyit adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.)
3 részre osztjuk a tésztát, folpakba csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 30 percig. Ezután mindet kinyújtjuk, és egy 35 × 20 cm-es tepsi hátoldalán 3 lapot sütünk belőle. A tepsit minden lap előtt kiolajozzuk (zsírozni vagy vajazni is lehet).
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a cukorral, fahéjjal és a vajjal pároljuk pár percig.
A krémhez elkészítjük a pudingot - a pudingport a tejjel és a cukorral megfőzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól kihabosítjuk. (Lehet 1 tojássárgájából, vaníliás cukorból és lisztből is készíteni a pudingot.)
Amikor minden kihűlt, összeállítjuk a süteményt. Az első lapra a krém kerül, erre jön a második lap, arra a párolt alma, majd a harmadik lap. Ezt befedjük a csokimázzal.
A csokimázhoz a cukrot és a kakaóport összekeverjük, kevés vízzel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a vajat. Amikor kezd sűrűsödni, a sütemény tetejére öntjük, elsimítjuk.
Megjegyzés
Kicsit idő és munkaigényes, de nagyon ajánlom az elkészítését, mert nagyon finom, karácsonyra is kiváló ünnepi sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.