A megtisztított szedret és a meghámozott, kimagozott, felkockázott almát egy lábosba tesszük. 5 dl vízzel felöntjük, felforraljuk, majd mérsékeljük a hőfokot, és az egészet 10-15 percig főzzük.
A keveréket egy nagyobb gézkendőre kanalazzuk, egy edény fölé fakanálra akasztjuk, és a lecsepegő folyadékot felfogjuk. Egy éjszakán keresztül pihentetjük. Nem nyomkodjuk vagy rázogatjuk, különben a zselé kissé zavaros lesz!
Egy kistányért a mélyhűtőbe teszünk. A kicsepegett lét lemérjük, majd azonos mennyiségű cukrot összeforgatunk a pektinnel.
A gyümölcslét egy lábosba öntjük, és hozzáadjuk a pektines cukrot. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen megolvad.
Nagy lángon 3-4 perc alatt szirupos állagúra főzzük a keveréket, majd lehúzzuk a tűzről. Egy keveset a jéghideg tányérra kanalazunk. Ha kissé megbőrösödik, a zselé elkészült. Ha még folyós, további 1-2 percig főzzük, és ismételten elvégezzük a tányérpróbát.
A zselét forró üvegekbe töltjük, mindegyiket 1 db zsírpapírral befedjük. Hagyjuk kihűlni, végül a tetejüket rájuk csavarjuk. Száraz, hűvös helyen 3 hónapig eláll. Felbontás után a hűtőben tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.