Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás szederzselé recept
recept
Bonyolult

Almás szederzselé

60 perc
0 adag
Átlagos
2016. 06. 11.

Elkészítés

1.

A megtisztított szedret és a meghámozott, kimagozott, felkockázott almát egy lábosba tesszük. 5 dl vízzel felöntjük, felforraljuk, majd mérsékeljük a hőfokot, és az egészet 10-15 percig főzzük.

2.

A keveréket egy nagyobb gézkendőre kanalazzuk, egy edény fölé fakanálra akasztjuk, és a lecsepegő folyadékot felfogjuk. Egy éjszakán keresztül pihentetjük. Nem nyomkodjuk vagy rázogatjuk, különben a zselé kissé zavaros lesz!

3.

Egy kistányért a mélyhűtőbe teszünk. A kicsepegett lét lemérjük, majd azonos mennyiségű cukrot összeforgatunk a pektinnel.

4.

A gyümölcslét egy lábosba öntjük, és hozzáadjuk a pektines cukrot. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen megolvad.

5.

Nagy lángon 3-4 perc alatt szirupos állagúra főzzük a keveréket, majd lehúzzuk a tűzről. Egy keveset a jéghideg tányérra kanalazunk. Ha kissé megbőrösödik, a zselé elkészült. Ha még folyós, további 1-2 percig főzzük, és ismételten elvégezzük a tányérpróbát.

6.

A zselét forró üvegekbe töltjük, mindegyiket 1 db zsírpapírral befedjük. Hagyjuk kihűlni, végül a tetejüket rájuk csavarjuk. Száraz, hűvös helyen 3 hónapig eláll. Felbontás után a hűtőben tároljuk.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Szedres-joghurtos sajttorta
Recept
Egyszerű

Szedres-joghurtos sajttorta

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Bodzazselé
Recept
Egyszerű

Bodzazselé

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos-szedres-sárgadinnyés joghurttorta
Recept
Bonyolult

Citromos-szedres-sárgadinnyés joghurttorta

60 perc
|
12 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Szedres pohárkrém
Recept
Egyszerű

Szedres pohárkrém

45 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Csokoládés szederlekvár
Recept
Egyszerű

Csokoládés szederlekvár

120 perc
|
1 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Szederszörp nyersen
Recept
Bonyolult

Szederszörp nyersen

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
balogh gyorgyne szerző profilképe

balogh gyorgyne

Szedres muffin
Recept
Egyszerű

Szedres muffin

30 perc
|
12 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Szedres morzsakocka
Recept
Mester

Szedres morzsakocka

120 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Ketchupos-virslis falatka recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos-virslis falatka

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Venezuelai kukoricás palacsinta, a cachapa recept
Recept
Egyszerű

Venezuelai kukoricás palacsinta, a cachapa

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus bundás kenyér recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus bundás kenyér

10 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Molnárka recept
Recept
Mester

Molnárka

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.