A zellert hámozzuk meg, vágjuk félbe. Szeljünk belőle 4 db hajszálvékony szeletet, a többit kockázzuk fel a megtisztított burgonyával és a kimagozott almával együtt. Utóbbiból tegyünk félre 1 evőkanálnyit.
Száraz serpenyőben pirítsuk ropogósra a felkockázott sonkát, azután szedjük ki, és tegyük félre. A felforrósított olajon pirítsuk meg a zellerszeleteket, majd szedjük ki, tegyük félre. Az almát tegyük lábasba a zeller- és a burgonyakockákkal együtt. Öntsük fel az alaplével, továbbá a tejjel, és nagy lángon forraljuk fel az egészet. Ezután fedjük le, és közepes lángon főzzük további 20 percig.
Pürésítsük a levest botmixerrel, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tormakrémet. Végül forgassuk bele a félretett almakockákat. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és 1 csipet cukorral. A sonkakockákkal és a zellerszeletekkel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.