A zellert hámozzuk meg, vágjuk félbe. Szeljünk belőle 4 db hajszálvékony szeletet, a többit kockázzuk fel a megtisztított burgonyával és a kimagozott almával együtt. Utóbbiból tegyünk félre 1 evőkanálnyit.
Száraz serpenyőben pirítsuk ropogósra a felkockázott sonkát, azután szedjük ki, és tegyük félre. A felforrósított olajon pirítsuk meg a zellerszeleteket, majd szedjük ki, tegyük félre. Az almát tegyük lábasba a zeller- és a burgonyakockákkal együtt. Öntsük fel az alaplével, továbbá a tejjel, és nagy lángon forraljuk fel az egészet. Ezután fedjük le, és közepes lángon főzzük további 20 percig.
Pürésítsük a levest botmixerrel, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tormakrémet. Végül forgassuk bele a félretett almakockákat. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és 1 csipet cukorral. A sonkakockákkal és a zellerszeletekkel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.