Főzzük a megtisztított, felcsíkozott zellert forrásban lévő, sós vízben félpuhára. A meghámozott, kimagozott almát és a megtisztított kelt szintén vágjuk csíkokra. Tegyünk félre 1 ek olajat, a többit hevítsük fel, és pirítsuk meg rajta a káposztát. Adjuk hozzá az almát, majd a zellert is. Pirítsuk együtt 3 percig, hintsük meg a liszttel és a szerecsendióval, pirítsuk le, majd adjuk hozzá a tejet.
Sózzuk meg, forraljuk fel, majd halmozzuk a megmaradt olajjal megkent réteslapra. Tekerjük fel és kenjük meg a felvert tojássárgájával. Végül süssük 160 fokos sütőben 10 percig. A megtisztított húst sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük a rétes mellé, és süssük együtt további 15 percig.
A mártáshoz pirítsuk meg a durvára vágott diót a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a vajat, az apróra vágott pórét, a kakukkfű lecsipkedett leveleit és a zúzott fokhagymát, majd kis lángon pirítsuk le kissé. Öntsük hozzá a joghurttal elkevert keményítőt és a citrom kifacsart levét, majd sózzuk meg.
Szeleteljük fel a rétest, és tegyük tányérra. Helyezzük mellé a húst, és a mártással meglocsolva tálaljuk.
2024.05.21.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.