A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját nádcukorral, sóval kikeverjük.
Hozzákeverjük a liszteket, a sütőport és pár csepp citromlevet, majd az olvasztott vajat és a laktózmentes tejet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a tejes masszába óvatosan beleforgatjuk. Sűrű állagú palacsintatésztát kell, hogy kapjunk.
Serpenyőben kevés vajat hevítünk, és a masszából – kisebb merőkanál segítségével – a serpenyő közepébe halmozunk. 2-3 perc alatt, a palacsinta mindkét oldalát megsütjük.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL AZ AMERIKAI PALACSINTA GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTESEN
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.