A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy 26 cm-es, kivajazott, sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon kb. 40 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A krémhez a túrót összekeverjük a porcukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral, zselatinfixszel, majd a kemény habbá felvert tejszínt óvatosan a krémhez keverjük. Az felkockázott ananászdarabokat is hozzákeverjük a töltelékhez.
A pudingot sűrűre főzzük az ananászlében. A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk, és elkezdjük a töltelékkel megtölteni, rétegelve, 2 habzsák segítségével: az egyikbe a pudingot töltjük, a másikba a túrótölteléket. Körkörösen felvisszük a töltelékeket: egy sor túrótölteléket egy sor puding követ, amíg be nem fedi a piskótát.
Ezután rárakjuk a másik tésztalapot, és azt is ugyanúgy megtöltjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Végül az egész tortát körbekenjük a krémmel. Hűtőben 2 órán át pihentetjük, majd a felvert zselatinfixes tejszínnel és az ananászkarikákkal díszítjük.
Megjegyzés
A sógorom azt mondta, hogy lepjem meg a húgomat egy különleges tortával szülinapjára. Arra gondoltam, csinálok valamit, amit még soha eddig. Tudtam, hogy mindnyájan szeretik az ananászt, így ezt találtam ki. Nagy sikere volt a végeredménynek, mindenkinek ízlett, és nekem ennyi elég volt a sikerhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.