Az aszalt szilvát és a barackot apróra vágjuk, majd egy tálba szórjuk a mazsolával és az áfonyával együtt, ráfacsarjuk a narancslevet és ráöntjük a brandyt. Alaposan összeforgatjuk, majd pár órát (vagy egy éjszakán át) állni hagyjuk.
A zsemlemorzsát, a cukrot, a lisztet, a mandulát és a fűszereket összevegyítjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a citrusok reszelt héját, a reszelt almát és a leszűrt aszalványokat. Alaposan összekeverjük, majd a masszát egy kivajazott és lisztezett formába simítjuk.
A formát lefedjük alufóliával és egy vízzel teli magasabb falú tepsibe tesszük, majd 150 fokon kb. 3 órán keresztül sütjük.
Ha a puding megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd egy tálra borítjuk és meglocsoljuk brandyvel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.