A kalácsot ujjnyi vastagon felszeleteljük (14-15 db lesz belőle). Tepsibe terítjük, majd sütőben kissé megpirítjuk.
A tojásokat felverjük a cukorral, hozzákeverjük a tejet és a pudingport.
Egy 2 literes kuglófformát kivajazunk és belefektetünk egy réteg kalácsot. Egyenletesen rászórjuk az aszalt szilvát és a kockára tört csokoládét, majd ráöntjük a tejes-pudingos keverék felét. Erre rakjuk a megmaradt kalácsot, végül ráöntjük a maradék masszát. Alaposan megnyomkodjuk kézzel, hogy a tojásos massza a tetejét is ellepje.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 percig sütjük. A sütési idő felénél a tetejét letakarjuk alufóliával.
Ha langyosra hűlt, vágódeszkára borítjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Egy szikkadt kalácsból és bármilyen maradék csokiból is lehet finom sütit készíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.