A baconos-sajtos sörkenyér elkészítéséhez a baconszeleteket felkockázzuk, és kb. két szeletnyit félreteszünk a dekoráláshoz. A többi szalonnát serpenyőben, alacsony hőmérsékleten zsírjára pirítjuk, és felhasználásig lecsepegtetve egy tálkába tesszük.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a fokhagymaport, a paprikát, a sört és a tojást.
Egy közepes tálban összekeverjük a krémsajtot, a bacont, a felkockázott jalapenót és a lereszelt cheddar sajt nagy részét, a maradékot sütés előtt használjuk fel. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és addig keverjük, amíg teljesen össze nem áll.
A krémsajt-keveréket a tésztaalaphoz adjuk, és határozott mozdulattal addig keverjük, amíg össze nem áll, fontos, hogy ne keverjük túl.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük, és egy vekniformát kibélelünk sütőpapírral. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk a maradék cheddar sajttal és baconnel, majd 1 órát sütjük. Tálalás előtt 10 percig hűlni hagyjuk.
Nézd meg videón, hogy készül a baconos-sajtos sörkenyér:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.