Az élesztőt 2 dl tejben felfuttatjuk. A lisztet, a tojást, az olajat, a sót és a cukrot összegyúrjuk vele. Egy-másfél óráig kelesztjük, amíg a duplájára nő. A tésztát két részre osztjuk.
Az első adagot lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük és megkenjük tejföllel. A közepétől sziromszerűen elhelyezzük a bacon szeleteket, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
A másik adag tésztát is kör alakúra nyújtjuk és ráhelyezzük a másik tésztára. A tészták közepére egy nagyobb üveg poharat állítunk fejjel lefelé, és egyenlő részekre vágjuk be a tésztát, a pohár szájáig. A szeleteket legalább négyszer egy irányba megcsavarjuk. A poharat levesszük a közepéről megkenjük a virágunkat felvert tojással és 170 C-on szép barnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.