A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk, felkockázzuk. A pulykamellet is megtisztítjuk, és közepes kockákra vágjuk. A rizst alaposan átmossuk.
A hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd együtt pároljuk tovább. Ehhez a lecsós alaphoz adjuk a kockára vágott pulykamellet, és addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Ekkor levesszük a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön főzzük tovább.
Amikor már egészen puha a hús, hozzáadjuk az átmosott rizst, felöntjük egy bögre vízzel, és készre főzzük. Ezután lefedve állni hagyjuk, hogy a rizs kellően megdagadjon.
Megjegyzés
Ez egy egyszerű, gyors és mindentől mentes finom egytálétel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.