A sütőt 220 fokra melegítjük. A padlizsánok szárát levágjuk, oldalukat 2-2 helyen, 2-3 cm szélesen bemetsszük. A fokhagyma gerezdeket az így keletkezett résekbe nyomjuk, majd a padlizsánt a sütőbe tesszük. Ha megsültek, kivesszük őket és hagyjuk kihűlni.
A paradicsomot és a lila hagymát felkockázzuk. Egy edényben nagy olívaolajat hevítünk, és beletesszük a római köményt. Egy perc múlva hozzáadjuk a gyömbért és a hagymát. Miután utóbbi üvegesre párolódott, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és az erőspaprikát.
Hozzáadjuk a többi fűszert, jól elkeverjük, majd a padlizsánokat lehúzott héjjal és az elegyhez adjuk.
A padlizsánokat jól összetörve elkeverjük a paradicsommal, hozzáadjuk a zöldborsót, fél csésze vizet, némi sót és 5-6 pár percig kis lángon hagyjuk főni. Korrianderrel díszítjük, basmati rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.