A vajat először dolgozzuk össze a porcukorral, majd üssük hozzá a tojást is. Keverjük hozzá a lisztet, és dolgozzuk össze.
A tésztát két részre osztjuk: 3/4 és 1/4 arányban. A kisebb részhez dolgozzuk hozzá a kakaóport.
Mindkét tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. A sima tésztákat felosztjuk 14 egyenlő részre, és golyókat formázunk belőlük; kakaós tésztákat 4 részre: 2 db láb, 1 db fej és 1 db fül.
Sütőpapírral kibéleljük a tepsit és azon dolgozunk tovább. A képen látható módon felépítjük a bárányka testét (Az egyik golyóból egy csipetnyi leszedünk és azt hátulra illesztjük, az lesz a farkinca), hozzáillesztjük a két lábat és a fejet.
Kicsit lelapítjuk az összeállított bárányt, hogy a tészta mindenhol összeérjen, ezután rányomkodjuk egy kicsit a fület is. Fogpiszkáló segítségével megrajzoljuk a szemet, szájat, patát és a fület. Az elkészült bárányt, előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on, 15 perc alatt készre sütjük. Amikor a széle kicsit pirul, akkor jó!
Megjegyzés
Ha a gyerekeket szeretnénk bevonni a húsvéti készülődésbe, akkor ez biztos siker! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.