A húst mossuk meg, törölgessük szárazra, a széleit vágjuk le. A rozmaringot és a kakukkfüvet metéljük apróra, adjuk az olívaolajhoz, majd kenjük be a húst a fűszeres olajjal. 200°C-os sütőben süssük kb. 20 percig.
A sült hús levét keverjük össze a liszttel, és öntsük fel a zöldségalaplével. Kicsit főzzük át, aztán ízesítsük kakukkfűvel. A hagymát pirítsuk üvegesre a vajon, keverjük hozzá a lisztet, majd öntsük rá a meglangyosított tejet is, és állandó kevergetés közben főzzük sűrűre.
Keverjünk a kihűlt mártáshoz 3 tojássárgáját, a felaprított petrezselymet, egy csipetnyi szerecsendiót, némi őrölt borsot és sót.
A maradék három tojást főzzük meg, vágjuk kockára, és adjuk a keverékhez, amihez keverjük hozzá a 3 tojásfehérjéből vert habot is.
A masszát öntsük egy zsírral kikent és zsemlemorzsával meghintett sütőformába, majd süssük 18 percig 180°C-ra előmelegített sütőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.