A húst mossuk meg, törölgessük szárazra, a széleit vágjuk le. A rozmaringot és a kakukkfüvet metéljük apróra, adjuk az olívaolajhoz, majd kenjük be a húst a fűszeres olajjal. 200°C-os sütőben süssük kb. 20 percig.
A sült hús levét keverjük össze a liszttel, és öntsük fel a zöldségalaplével. Kicsit főzzük át, aztán ízesítsük kakukkfűvel. A hagymát pirítsuk üvegesre a vajon, keverjük hozzá a lisztet, majd öntsük rá a meglangyosított tejet is, és állandó kevergetés közben főzzük sűrűre.
Keverjünk a kihűlt mártáshoz 3 tojássárgáját, a felaprított petrezselymet, egy csipetnyi szerecsendiót, némi őrölt borsot és sót.
A maradék három tojást főzzük meg, vágjuk kockára, és adjuk a keverékhez, amihez keverjük hozzá a 3 tojásfehérjéből vert habot is.
A masszát öntsük egy zsírral kikent és zsemlemorzsával meghintett sütőformába, majd süssük 18 percig 180°C-ra előmelegített sütőben.
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.