Az epret és a rebarbarát megmossuk. Előbbit félbevágjuk, utóbbit pedig 1 cm-es darabokra.
Egy lábasba szórjuk a cukrot, ráöntjük a citrom kifacsart levét és annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Kb. 2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a vaníliarudak kikapart magjait, végül az epret és a rebarbarát. Kis lángon főzzük néhány percig, amíg a rebarbara megpuhul.
A mézkagylóhoz felhevítjük a vajat egy serpenyőben, majd leszűrjük, és kihűtjük.
A tojásokat felhabosítjuk a cukorral és a mézzel, belecsorgatjuk a vajat, végül belekeverjük a sütőporral és a sóval elvegyített lisztet. Az így kapott masszát legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
Kivajazzuk a madeleine-forma mélyedéseit, és a 2/3-ig megtöltjük őket a tésztával. 200 fokon kb. 8 percig sütjük. A süteményt az epres-rebarbarás raguval tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.