A borsót enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük. Ezután a tojással és a bazsalikommal együtt botmixerrel pürésítjük. A kenyeret egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, hozzáadjuk a borsópüréhez, majd ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval, borssal és annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk.
Hűtőben legalább 60 percig pihentetjük, majd a masszából nedves kézzel nagyjából 35 grammos golyókat formázunk, a közepébe pedig 1-1 db mozzarella kockát teszünk, majd krokett formára igazítjuk. Megforgatjuk zsemlemorzsában, majd a kroketteket sütőpírral bélelt tepsibe rakjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Párolt rizs vagy bármilyen mártogatós mellé kiváló egészséges feltét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.