A lisztet a tejjel-vízzel átlagos palacsintatészta állagúvá keverjük. Sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel, bazsalikommal, fokhagymával ízesítjük. Kevés pirospaprikával tessszük színesebbé.
A krumplit megfőzzük, majd a meghámozás után felkarikázzuk. Kiolajozott (vagy kivajazott) közepes méretű tepsibe tesszük, majd az alján szétterítjük a burgonyakarikákat.
Ráöntjük a tésztát, és 180-200 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e.
Megjegyzés
1 bögre = 2,5 dl (körülbelül) Ez a recept több módon elkészíthető, tetszőlegesen lehet beletenni különböző hozzávalókat (pl.: sonka, kolbász, virsli, hagyma, kukorica).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.