Felverjük a tojásokat a cukorral, a sóval és a szódabikarbónával. Apránként beleszórjuk a lisztet, és fakanállal csomómentesre keverjük.
A tejet kis adagokban a tojásos-lisztes masszához öntjük. Palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk.
Lábasban vagy egy nagyobb serpenyőben, esetleg olajsütőben bő olajat forrósítunk. Beletesszük a rózsasütő formát is.
Mikor kellően forró az olaj, kivesszük a formát, megmártjuk a tésztában, lecsepegtetjük, majd a forró olajba tesszük és rázogatva aranyszínűre sütjük kb. 30 másodperc alatt. Kivesszük, lecsepegtetjük a fánkot, majd villa segítségével leszedjük a fánkot a formáról egy darab konyhai papírtörlőre.
Visszatesszük a formát a forró olajba 1 percre, hogy újra felforrósodjon, majd kisütjük a többi fánkot is az előző pontban leírtak szerint.
Ízlés szerint porcukorral, őrölf fahéjjal megszórva kínáljuk a rózsafánkokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.