A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, hagyjuk kissé kihűlni, majd meghámozzuk.
Egy keverőtálba krumplinyomón átnyomjuk a főtt krumplit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük.
Beleütjük a két tojást, kézzel jól elkeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. (Vizet vagy más folyadékot nem kell adni hozzá!)
Kézzel pingponglabda méretű gombócokat formálunk a masszából, amit lobogó, sós, kis olajat tartalmazó vízben addig főzünk, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére.
Szaftos sült húsok köreteként tálalom, általában párolt káposzta is jár az így szervírozott ételekhez. Jó étvágyat hozzá!
A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.