1.
A meghámozott burgonyát kockázzuk fel. Tegyük lábasba annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk meg, majd főzzük 20 percig. Szűrjük le, tegyük tálba a felmelegített tejjel, a vajjal és 1 csipet szerecsendióval együtt. Sózzuk meg, majd törjük össze.
2.
A mártáshoz vágjunk finomra 1 fej hagymát. Süssük üvegesre 1 ek felforrósított olívaolajon. Hintsük meg a liszttel, és pirítsuk le. Adjuk hozzá a meghámozott, felkockázott paradicsomot. Forraljuk fel, majd főzzük 5 percig. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, majd keverjünk a mártáshoz 1 tk cukrot és 1 ek almaecetet.
3.
A gombóc töltelékéhez vágjuk finomra a kimagozott paprikák felét. Vágjunk finomra 1 fej megtisztított hagymát a sonkával együtt. Pirítsuk mindet 1 ek felforrósított olívaolajon 4 percig. Sózzuk és borsozzuk meg. A bazsalikom leveleit csipkedjük le, néhányat tegyünk félre, a többit aprítsuk finomra, majd forgassuk a sonkás keverékhez. Hagyjuk kissé kihűlni.
4.
A salátaöntethez keverjünk össze 4 ek almaecetet, kevés sót, borsot, a mustárt és 1 ek cukrot. Vágjuk finomra a megmaradt hagymát, a paprikákat csíkozzuk fel. Végül forgassuk össze a zöldségeket az öntettel.
5.
Dolgozzuk össze a burgonyás keveréket a tojásokkal és a liszttel. Ha szükséges, sűrítsük a masszát zsemlemorzsával. A reszelt sajtot forgassuk a sonkás töltelékhez. Osszuk a masszát 12 részre. Lapítsuk ki kissé, halmozzunk mindre 1-1 tk tölteléket, majd formázzunk gombócokat. Hempergessük meg a töltött gombócokat a zsemlemorzsában, majd süssük mindet aranyszínűre a felforrósított olajban. Kínáljuk a paradicsomos mártással és a friss salátával. Díszítsük a megmaradt bazsalikommal.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.