1.
A meghámozott burgonyát kockázzuk fel. Tegyük lábasba annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk meg, majd főzzük 20 percig. Szűrjük le, tegyük tálba a felmelegített tejjel, a vajjal és 1 csipet szerecsendióval együtt. Sózzuk meg, majd törjük össze.
2.
A mártáshoz vágjunk finomra 1 fej hagymát. Süssük üvegesre 1 ek felforrósított olívaolajon. Hintsük meg a liszttel, és pirítsuk le. Adjuk hozzá a meghámozott, felkockázott paradicsomot. Forraljuk fel, majd főzzük 5 percig. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, majd keverjünk a mártáshoz 1 tk cukrot és 1 ek almaecetet.
3.
A gombóc töltelékéhez vágjuk finomra a kimagozott paprikák felét. Vágjunk finomra 1 fej megtisztított hagymát a sonkával együtt. Pirítsuk mindet 1 ek felforrósított olívaolajon 4 percig. Sózzuk és borsozzuk meg. A bazsalikom leveleit csipkedjük le, néhányat tegyünk félre, a többit aprítsuk finomra, majd forgassuk a sonkás keverékhez. Hagyjuk kissé kihűlni.
4.
A salátaöntethez keverjünk össze 4 ek almaecetet, kevés sót, borsot, a mustárt és 1 ek cukrot. Vágjuk finomra a megmaradt hagymát, a paprikákat csíkozzuk fel. Végül forgassuk össze a zöldségeket az öntettel.
5.
Dolgozzuk össze a burgonyás keveréket a tojásokkal és a liszttel. Ha szükséges, sűrítsük a masszát zsemlemorzsával. A reszelt sajtot forgassuk a sonkás töltelékhez. Osszuk a masszát 12 részre. Lapítsuk ki kissé, halmozzunk mindre 1-1 tk tölteléket, majd formázzunk gombócokat. Hempergessük meg a töltött gombócokat a zsemlemorzsában, majd süssük mindet aranyszínűre a felforrósított olajban. Kínáljuk a paradicsomos mártással és a friss salátával. Díszítsük a megmaradt bazsalikommal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.