A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát áttörjük, kihűtjük, majd liszttel, tojással, zsírral, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval jól összekeverjük, és megvizezett tenyérrel gombócokat gömbölyítünk belőle.
A kockákra vágott füstölt szalonna zsírját kipirítjuk, a pörcöt benne hagyjuk, majd a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát aranysárgára dinszteljük rajta. Meghintjük a fűszerpaprikával, és felengedjük 1 dl vízzel, majd jól összeforraljuk.
Ezután a megtisztított zöldségeket kockákra vágjuk, és a paprikás lében félig puhára pároljuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, majd a szeletelt gombát. Sóval ízesítjük, borssal, szerecsendió-reszelékkel, zúzott fokhagymával fűszerezzük.
Hozzáadjuk a burgonyagombócokat, és készre főzzük. Végül a tejfölt egy kevés lével simára keverjük, és dúsítjuk vele a levest. Tálaláskor finomra vágott petrezselyem zöldjével hintjük meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.