A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Utána összetörjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojást. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából.
A megtisztított, karikákra vágott zöldségeket, a borsót, a fokhagymát, a leveskockát, a paprikakrémet és az ételízesítőt feltesszük főni 3/4 liter vízben. Hozzáadjuk a vörös- és fokhagymát is. Megsózzuk, megborsozzuk.
Amikor megpuhultak a zöldségek, felöntjük 2-3 liter vízzel, felforraljuk, majd berántjuk. A rántáshoz 2 evőkanálnyi étolajon 1 evőkanál liszttel zsemleszínű rántást készítünk. Rádobjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel, simára keverjük, majd a levesbe öntjük, és elkeverjük.
A gombócokat belefőzzük a levesbe. Amikor feljönnek a tetejére, 2-3 percig főzzük még, majd levesszük a tűzről.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.