A burgonyát átdörzsöljük, alaposan megmossuk, és felkockázzuk. A pórékat megtisztítjuk, és az egyiket felkarikázzuk, a másikat pedig felcsíkozzuk.
A vajat felforrósítjuk 2 evőkanál olajjal együtt, és kissé megpirítjuk rajta a pórékarikákat és a krumplikockákat. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, lefedve 15 percig főzzük, vagy amíg a burgonya megpuhul.
A megmaradt olajon megpirítjuk a pórécsíkokat. A levest botmixerrel pürésítjük, és 4 db mélytányérba merjük. Belemorzsolunk egy kevés kecskesajtot, és megszórjuk a pirított pórécsíkokkal. Egy kevés olívaolajjal meglocsolva és ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval megszórva kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.