Egy nagyobb lábosban olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát,majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát. A krumplit megpucoljuk, és egészen apró kockákra vágjuk. Kevés vízben állni hagyjuk addig, amíg a hagymás alap készül.
A hagymás alapot lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és a borsot, elkeverjük, rögtön ráöntjük a krumplikockákat a vízzel együtt, majd visszatesszüka tűzre, és közepesen lángon főzzük tovább. Néha megkeverjük, és hagyjuk, hogy jó sűrű, szaftosra főjjön a krumpli.
Ezután elkészítjük a házi tésztát. Először egy jó nagy edényben sós, olajos vizet teszünk fel forrni. A tésztához egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, kézzel alaposan összegyúrjuk addig, hogy teljesenelváljon az edény falától. Kivesszük, tálratesszük, és vékonyabb korongokat vágunk belőle. Minden korongot lisztbe forgatunk, hogy könnyebb legyen a végén elvágni (a tésztába nemteszünk több lisztet, mert akkor kemény lesz).
A tésztagépen átengedjük mindegyik korongot, először 1-es fokozaton, azután mindegyiket a 2-esen, és így tovább, egészen a 6-os fokozatig. (Jó már az 5-ös is, de még lágyabb a tészta a 6-os fokozatnál.)
Az így kapott vékony csíkokat (ha pihentetnénk, akkor egymásra téve is fel lehetne vágni) egyenként felkockázzuk, tálcára szórjuk, majd amikor mindegyikkel készen vagyunk és a víz is forr, beleszórjuk a tésztát, és 2 percig forraljuk.
Ekkor leszűrjük, egy kevés hideg vízzel átöblítjük, lecsurgatjuk, és hozzáadjuk a krumplis alaphoz. Jól összekeverjük, és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.