A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, és feltesszük főni. Amikor felforr, lekanalazzuk a habot a tetejéről, és hozzáadjuk a kockára vágott káposztát, a paradicsomot és a paprikát. Megsózzuk, és ízlés szerint fűszerezzük a kaporral és a borsikafűvel. Kis lángon főzzük tovább.
Az apróra vágott póréhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk egy teflonserpenyőben. Hozzáadjuk a pirospaprikát, és felengedjük 1 dl vízzel. Az egészet felforraljuk, majd a leveshez adjuk.
Amikor a hús és a káposzta megpuhult, ízesítjük az ecettel, és behabarjuk. A habaráshoz a lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal vagy tejföllel, egy merőkanálnyi forró levest adunk hozzá, és alaposan összekeverjük. A keveréket a levesbe öntjük, és felforraljuk.
Megjegyzés
Igazi magyaros étel, melyet nagymamám, majd édesanyám is készített. Igaz, ők több zsíros húst tettek a levesbe. A semmihez nem hasonlítható ízét a zöld csombor és kapor adják. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a káposztás ételeket.
Vigyázzunk arra, hogy az ecetet a habarás előtt tegyük a levesbe, mert különben megcsomósodik a tejföl.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.