A megtisztított zellert lereszeljük. A darált húst összekeverjük a zsemlemorzsával, a reszelt zellerrel, a finomra vágott zellerzöld felével, az apróra vágott zöldpaprikával és a felvert tojással. Mustárral, reszelt vöröshagymával és sóval ízesítjük.
Nagy diónyi gombócokat formálunk belőle, majd egy kiolajozott, tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, és előmelegített, forró sütőben, nagy lángon 20 percig sütjük.
A mártáshoz összekeverjük a paradicsomlevet a liszttel és 2 dl vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, és a gyömbérrel és szerecsendióval ízesítjük, majd a sütőből kiszedett húsgombócokra öntjük. Befedjük, és további 20 percig pároljuk. Tálaláskor friss paradicsomgerezdekkel és zöldpaprika-karikákkal díszítjük. Sós vízben főtt burgonya illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.