A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A kakukkfüvet megmossuk és megszárogatjuk, a leveleit lecsipkedjük. Ezeket a felforrósított olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és félretesszük a keveréket.
A burgonyát átdörzsöljük, alaposan megmossuk, és durvára reszeljük. Hozzáadjuk a hagymás keveréket, továbbá a lereszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.
Olajjal kikenünk egy sütőtálcát, és evőkanál segítségével beleadagolunk kis halmokat a burgonyás masszából. Kissé lelapítjuk azokat, és a 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Azután kivesszük, a burgonyatallérokon elrendezzük a baconszeleteket, és további 5 percig sütjük, vagy amíg a szalonna kissé megpirul.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.